6 Comments

Voor de twijfelaars: voors en tegens van #geenpeil

'Een democratische revolutie’: kopt NRC Handelsblad vanochtend. Het initiatief #Geenpeil lijkt de benodigde 300.000 handtekeningen binnen te hebben. Een referendum over de associatieovereenkomsten tussen de EU enerzijds, en Oekraïne, Moldavië en Georgie anderzijds lijkt er te gaan komen. Uniek: het zal voor de eerste keer zijn dat de kiezer advies mag geven op basis van de Wet Raadgevend Refendum.

Zelf heb ik vanaf het begin getwijfeld over het wel of niet tekenen van het initiatief. Onderstaande voors en tegens heb ik tot nu toe verzameld. Misschien interessant voor de mede-twijfelaars. Tekenen kan nog online tot zondagavond 23.59 uur.

6 Comments

Zeven op Zaterdag

Comment

Zeven op Zaterdag

NIEUW EXPERIMENT: ELKE ZATERDAG ZEVEN TIPS. OM TE LUISTEREN, KIJKEN OF LEZEN IN HET WEEKEND. EN LEKKER BREED. DEZE WEEK VAN DE MATTHAUS PASSION TOT EEN PARANOIDE KUNSTVERVALSER. EN VAN DE TOEKOMST VAN DE EUROZONE TOT DE TOEKOMST VAN DE WERELDRELIGIES. KLIK!

Comment

Comment

KAMERVRAGENRUBRIEK: CROWDFUNDING IN DE ZORG

Het is weer dinsdag geweest, en dus was er de wekelijkse Kamervragen-rubriek op radio1! Samen met politieke medejunkie Jurjen van den Bergh pikten we er deze week een vraag van SP-kamerleden Tjitske Siderius en Renske Leijten uit. 

Comment

Comment

Bernstein’s Berlijnse Beethoven

Europa vierde gisteren de val van de Berlijnse muur 25 jaar geleden. Ruim één miljoen Duitsers vierde hun eigen eigen ‘moed tot vrijheid’ bij de Brandenburgse Tor. Het was een indrukwekkend gezicht. Het zelfbewustzijn van Duitsland is de laatste jaren steeds sterker geworden door haar successen(economisch, politiek, cultureel, sportief etc), maar hier presenteerde zich een één geworden Europees Duitsland. Met een bondskanselier én president die direct voortkomen uit de val van de muur, hoofdrolspelers als Gorbatsjov, Kohl, Walesa, astronauten, ondernemers, popartiesten en het mooiste uit de Europese cultuur.

 

Comment

Comment

CDA's kiesdrempel lost niets op

Nederland heeft ‘meer dan genoeg politieke avonturiers en te weinig stabiele partijen’. Daarom wil het CDA sinds dit jaar een kiesdrempel van drie zetels. Dit weekend stemt het CDA-congres over een kiesdrempel van twee zetels. Het partijbestuur adviseert de leden om voor te stemmen. Maar waarom?

 

Comment

Comment

EDWARD HOPPERS SCHILDERIJEN VERFILMD

DERTIEN VAN EDWARD HOPPERS MOOISTE EN BEROEMDSTE SCHILDERIJEN ZIJN VERFILMD DOOR DE OOSTENRIJKSE REGISSEUR GUSTAV DEUTSCH. DEZE STILISTISCH SCHITTEREND GEMAAKTE FILM, SHIRLEY – VISION OF REALITY, VOLGT DE MOOIE SHIRLEY DOOR DERTIG JAAR AMERIKAANSE GESCHIEDENIS (JAREN ’30 TOT ’60). DE GROTE DEPRESSIE, DE TWEEDE WERELDOORLOG, HET COMMUNISTENKLOPJACHT VAN MCCARTHY, DE RASSENCONFLICTEN, HET TIJDPERK VAN DE KENNEDY’S EN DE BURGERRECHTENBEWEGING KOMEN VIA DERTIEN VERHALEN TOT LEVEN.

Comment

Comment

Boekietheek oktober: vijf boekentips

ELKE TWEE WEKEN EEN LIJSTJE MET BOEKEN DIE INTERESSANT ZIJN OM TE LEZEN. NIEUW OF OUD, FICTIE OF NON-FICTIE, DUN OF DIK, KLASSIEKER OF ONBEKEND: HET ENIGE CRITERIUM IS OF ZE MET PLEZIER GELEZEN ZIJN.

DEZE WEEK: VRIENDSCHAP, DE GAULLE, OORLOGSKLASSIEKER, MERITOCRATIE & RETORICA

Comment