Bij de laatste dagen van het jaar horen lijstjes! Daarom hebben Jurjen van den Bergh en ik ook bij de Kamervragenrubriek van De Nieuws BV de parlementaire monitor aan het werk gezet voor de cijfers over de Kamervragen van dit jaar. Het item is hier terug te beluisteren .  Er werden dit jaar (tot het moment van tellen) 2570 schriftelijke Kamervragen gesteld.  Het Kamerlid Joram van Klaveren stelt de meeste Kamervragen van alle Kamerleden. Hij stelt bijna één op de vijftien vragen. Waar zijn vragen over gaan? Luister daarvoor het radio-item voor wat goede voorbeelden.    Kamervragenkanonnen:  Joram van Klaveren: 164  Henk van Gerven (SP): 102  Pieter Omtzigt (CDA): 102  De partijen met de meeste vragen:  Socialistische Partij (SP): 666    Partij van de Arbeid: 580    Christen-Democratisch Appèl (CDA): 338  Bevraagde Ministeries (schriftelijke vragen)  Ministerie van Veiligheid en Justitie: 660  Ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport: 427  Ministerie van Economische Zaken (let op: inclusief landbouw en dierenwelzijn): 333  Mondelinge Kamervragen (vragenuurtje)  Dit jaar kwamen 211 mondelingen vragen aan bod in het wekelijkse vragenuurtje. De top-3 van de mondelinge vragenstellers:  Liesbeth van Tongeren (GroenLinks): 10.  Sjoerd Sjoerdsma (D66): 7  Ahmed Marcouch (PvdA) en  Machiel de Graaf (PVV) : 6   

Bij de laatste dagen van het jaar horen lijstjes! Daarom hebben Jurjen van den Bergh en ik ook bij de Kamervragenrubriek van De Nieuws BV de parlementaire monitor aan het werk gezet voor de cijfers over de Kamervragen van dit jaar. Het item is hier terug te beluisteren.

Er werden dit jaar (tot het moment van tellen) 2570 schriftelijke Kamervragen gesteld.  Het Kamerlid Joram van Klaveren stelt de meeste Kamervragen van alle Kamerleden. Hij stelt bijna één op de vijftien vragen. Waar zijn vragen over gaan? Luister daarvoor het radio-item voor wat goede voorbeelden.

 

Kamervragenkanonnen:

Joram van Klaveren: 164

Henk van Gerven (SP): 102

Pieter Omtzigt (CDA): 102

De partijen met de meeste vragen:

Socialistische Partij (SP): 666

 Partij van de Arbeid: 580

 Christen-Democratisch Appèl (CDA): 338

Bevraagde Ministeries (schriftelijke vragen)

Ministerie van Veiligheid en Justitie: 660

Ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport: 427

Ministerie van Economische Zaken (let op: inclusief landbouw en dierenwelzijn): 333

Mondelinge Kamervragen (vragenuurtje)

Dit jaar kwamen 211 mondelingen vragen aan bod in het wekelijkse vragenuurtje. De top-3 van de mondelinge vragenstellers:

Liesbeth van Tongeren (GroenLinks): 10.

Sjoerd Sjoerdsma (D66): 7

Ahmed Marcouch (PvdA) en Machiel de Graaf (PVV): 6

 

Comment